https://www.facebook.com/
- ΜπαμπούλαςWeb Master
- Αριθμός μηνυμάτων : 1145
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Τι θα έκανες για το καλό της κοινωνίας;
Τετ 22 Ιουλ 2015, 22:28
Επειδή τα τελευταία 5 ίσως και 10 χρόνια ακούω πολλούς ανθρώπους να ταλαντεύονται με τις εξελίξεις και να ψάχνουν να βρουν τον ένοχο σκέφτηκα να ανοίξω αυτό εδώ το ποστ. Η ερώτηση εξελίσσεται σε δύο σκέλη:
Τι θα έκανες για το καλό της κοινωνίας:
α)ως έχεις. Δηλαδή τι θα μπορούσες να κάνεις όπως είσαι τώρα. (πχ εγώ ως Γιώργος, άνεργος προγραμματιστής)
β)ως κάποιος με εξουσία. Διάλεξε ένα ρόλο εξουσίας και γράψε τι θα έκανες αν τον είχες. (ρόλους όχι πρόσωπα)
Ελπίζω να μη σας δυσκολεύω και να είναι κι αυτό ένα θέμα που θα ελκύσει κόσμο προς απάντηση.
Τι θα έκανες για το καλό της κοινωνίας:
α)ως έχεις. Δηλαδή τι θα μπορούσες να κάνεις όπως είσαι τώρα. (πχ εγώ ως Γιώργος, άνεργος προγραμματιστής)
β)ως κάποιος με εξουσία. Διάλεξε ένα ρόλο εξουσίας και γράψε τι θα έκανες αν τον είχες. (ρόλους όχι πρόσωπα)
Ελπίζω να μη σας δυσκολεύω και να είναι κι αυτό ένα θέμα που θα ελκύσει κόσμο προς απάντηση.
- Αριθμός μηνυμάτων : 294
Τόπος : Σαλονικιός πρόσφυγας στα Σφακιά
Απ: Τι θα έκανες για το καλό της κοινωνίας;
Πεμ 23 Ιουλ 2015, 16:16
Ήδη με τη σημερινή μου ιδιότητα του φοιτητή βοηθώ την κοινωνία όντας τυπικός και τακτικός στις όποιες υποχρεώσεις μου. Από αποχή φθοράς δημόσια και ξένης περιουσίας μέχρι την αναβάθμιση του μέσου επιπέδου μόρφωσης της χώρας.
Ως κάποιος πολιτικός ή όντας άτομο εξουσίας θα μπορούσα να εκφράσω τις ήδη απόψεις μου με τρόπο που να ακουστούν και με απαίτηση από τους αρμόδιους να εφαρμόσουν τις όποιες διαδικασίες για την επίτευξη στόχων. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι δεν εφαρμόζουν οι Έλληνες τους νόμους και δεν υπάρχουν οι κυρώσεις γι' αυτό...
Ως κάποιος πολιτικός ή όντας άτομο εξουσίας θα μπορούσα να εκφράσω τις ήδη απόψεις μου με τρόπο που να ακουστούν και με απαίτηση από τους αρμόδιους να εφαρμόσουν τις όποιες διαδικασίες για την επίτευξη στόχων. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι δεν εφαρμόζουν οι Έλληνες τους νόμους και δεν υπάρχουν οι κυρώσεις γι' αυτό...
- ΠρομηθέαςVIP's
- Αριθμός μηνυμάτων : 195
Τόπος : Μέτσοβο
Πεμ 23 Ιουλ 2015, 16:33
Είμαι συνεπής και αδέκαστος δημοτικός υπάλληλος και αυτό βοηθά πολύ την κοινωνία. Αν ήμουν πολιτικός θα έκανα μια βόλτα εκτός κοινοβουλίου να δω τι παίζει στην πραγματική ζωή σχετικά με τα δικά μου καθήκοντα. ΑΥτό θα με βοηθούσε να κάνω πράξεις και όχι μόνο λόγια, όπως είπε και ο Απόστολος.
Αισχύλος
- ΦοῖνιξVIP's
- Αριθμός μηνυμάτων : 205
Τόπος : Τρίκαλα
Παρ 24 Ιουλ 2015, 15:04
Προσπαθώ να είμαι έντιμος πολίτης και έντιμος άνθρωπος. Αυτό νομίζω είναι αρκετό για να σωθεί ο πλανήτης από τις όποιες κακουχίες. Αν είχα και κάποιο αξίωμα θα προσπαθούσα με τα περισσότερα μέσα και επιρροή που θα είχα να δίνω το καλό παράδειγμα.
- ΑρχιμήδηςVIP's
- Αριθμός μηνυμάτων : 185
Παρ 24 Ιουλ 2015, 17:02
Από μικρός, τώρα και ως κάποιος με πκοινωνικά προνόμια δε σταματώ να προσεύχομαι και να κάνω ότι καλό μπορώ.
«[…] Ἔχω βαρεθεῖ νὰ ἀκούω καὶ νὰ διαβάζω περὶ τοῦ «κατηχητικοῦ» χαρακτήρα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν […] Οἱ μαθητὲς θέλουν – καὶ συχνὰ οἱ ἀλλόθρησκοι πολὺ περισσότερο, εἴτε ἀρέσει σὲ μερικοὺς εἴτε ὄχι – νὰ τοὺς πεῖς πέντε σταράτες κουβέντες γιὰ τὸν Χριστό, τὴν Ἐκκλησία καὶ τὴν σύγχρονη ζωή».
- ΠάνοςΜάχιμοι
- Αριθμός μηνυμάτων : 520
Τόπος : Κατερίνη
Παρ 24 Ιουλ 2015, 17:43
Προσευχή, καλή συμπεριφορά και αγάπη και τώρα και πάντα...
- Αριθμός μηνυμάτων : 400
Τρι 01 Σεπ 2015, 11:56
Νομίζω πως όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για οτιδήποτε. Λίγη καλή διάθεση, λίγη αγάπη, λίγη θέληση, λίγη καλοσύνη και πολύ ηθική είναι αρκετά για να αλλάξουν όχι μόνο εμάς αλλά όλον τον πλανήτη. Το θέμα είναι ότι όταν λείπει ένα από αυτά η συνταγή δε πετυχαίνει... τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά.
- ΑθηνάVIP's
- Αριθμός μηνυμάτων : 182
Τόπος : Καλαμπάκα
Τρι 29 Σεπ 2015, 01:22
Μάλλον τα ίδια με τώρα. Βέβαια, πάντα μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και πάντα μπορούμε να βελτιώνουμε και να βελτιωνόμαστε.
Τόπος : Αθήνα
Πεμ 15 Οκτ 2015, 15:16
Το να είναι κάποιος αληθινός και υπεύθυνος είναι αρκετό να συμβάλει σημαντικά στη κοινωνία. Θέλω να πιστεύω πως συμβάλω κάπως και έτσι όπως είμαι.
- Αριθμός μηνυμάτων : 310
Τόπος : Διδυμότειχο
Κυρ 10 Ιαν 2016, 10:22
Απλώς δε θα έκανα ότι όλοι αυτοί που έφεραν τη χώρα εδώ.
Τόπος : Κρήτη
Τρι 12 Ιαν 2016, 20:09
Θα έπαιρνα ένα καλάζνικοφ και θα έκανα ντου στη βουλή.
πως δε θα σε πουλήσει...
- ΚώσταςVIP's
- Αριθμός μηνυμάτων : 295
Τόπος : Χίος
Κυρ 17 Ιαν 2016, 11:39
Εγώ θα αρχίσω να μιλάω για το φόρουμ σε φίλους... είναι κάτι που όλοι πρέπει να το κάνουμε...
"επ αγαθώ της κοινωνίας, βεβαίως-βεβαίως..."
"επ αγαθώ της κοινωνίας, βεβαίως-βεβαίως..."
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης