Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με το "Όνομα χρήστη" σας και τον κωδικό ασφαλείας. Για όποιο πρόβλημα ή ερώτημα έχετε επικοινωνήστε με τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ.
Καλή διαμονή.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με το "Όνομα χρήστη" σας και τον κωδικό ασφαλείας. Για όποιο πρόβλημα ή ερώτημα έχετε επικοινωνήστε με τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ.
Καλή διαμονή.
Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλωσορίσατε στη παρέα μας. Με μια εγγραφή εντελώς δωρεάν θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα ποστ των μελών μας. Μη διστάσετε να κάνετε μια εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα όνομα, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας κωδικός.
Όσοι γνωρίζετε και μπορείτε να συμβάλετε με τις γνώσεις και την ιδιότητά σας σε κάποιους τομείς (νομικά θέματα, λογιστικά, ψυχολογικά κλπ) παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές και συντονιστές μας για να σας κατατοπίσουν πως μπορείτε να προσφέρετε οικειοθελώς πάντα στα μέλη του φόρουμ. Η διαφήμιση θα είναι επακόλουθη.
Όσοι μπορείτε και έχετε κάποιο χρόνο για το φόρουμ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές να σας κάνουν συντονιστές συζητήσεων. Αυτό θα διευκολύνει πολύ κι εμάς και όλα τα μέλη που θα έχουν άμεση ανταπόκριση.
Ψηφοφορία
Έργα ή απλά θεωρία;
1. Σχεδιάζω πολλά πράγματα αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω.
49% / 23
2. Σχεδιάζω λίγα για να μπορώ να τα προλαβαίνω.
17% / 8
3. Δε μου αρέσει να σχεδιάζω, δρω απευθείας.
19% / 9
4. Δεν είμαι άνθρωπος της δράσης.
15% / 7
Πρόσφατα Θέματα
Βρες τη λέξηΚυρ 06 Σεπ 2020, 21:51Γιασεμί
ΑφιερώσειςΔευ 06 Ιαν 2020, 12:13Αγάπη
To AIDS κι εμείς...Πεμ 30 Μάης 2019, 20:52Γατούλης
Σεπτέμβριος 2021
ΚυρΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο

Κορυφαίοι συγγραφείς
2173 Δημοσιεύσεις - 31%
1145 Δημοσιεύσεις - 16%
660 Δημοσιεύσεις - 9%
590 Δημοσιεύσεις - 8%
Πάνος (520)
520 Δημοσιεύσεις - 7%
460 Δημοσιεύσεις - 7%
400 Δημοσιεύσεις - 6%
360 Δημοσιεύσεις - 5%
340 Δημοσιεύσεις - 5%
310 Δημοσιεύσεις - 4%
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
Κανένας
Κορυφαίοι συγγραφείς της εβδομάδας
Κανένας
Πόσο λεπτός-ή είστε;
ιδανικο βαρος
Παίξτε το πολύ έξυπνο παιχνίδι
Powered by SudokuKingdom.com

https://www.facebook.com/
Πήγαινε κάτω
Πολυξένη
Πολυξένη
Forum Expert
Forum Expert
Αριθμός μηνυμάτων : 300
Ηλικία : 43
Τόπος : Διαβατά

Καρκίνος του μαστού. Γενικές πληροφορίες. Empty Καρκίνος του μαστού. Γενικές πληροφορίες.

Πεμ 27 Σεπ 2018, 12:01
Καθώς αυξάνεται η επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού, ζητήματα που αφορούν τη σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής και ειδικές ανησυχίες των γυναικών αυτών έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η συγκεκριμένη μελέτη είχε ως σκοπό την κάλυψη του κενού που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με την μακροχρόνια Σχετιζόμενη με την Υγεία Ποιότητα Ζωής των ασθενών με καρκίνο του μαστού, πέντε και πλέον έτη μετά τη διάγνωση. Ασθενείς και Μέθοδοι: Στην έρευνα συμμετείχαν 106 ασθενείς με καρκίνο του μαστού από πενταετίας τουλάχιστον, οι οποίες ήταν πλέον ελεύθερες νόσου βάσει του τακτικού ελέγχου σε ογκολογικό νοσοκομείο της Αθήνας. Για τον έλεγχο της Σχετιζόμενης με την Υγεία Ποιότητας Ζωής, τούς χορηγήθηκαν τα γενικά ερωτηματολόγια SF-36 και EQ5D και, αφενός ελέγχθηκε η εξάρτηση τους από δημογραφικούς και ιατρικούς παράγοντες και αφετέρου έγινε σύγκριση των κλιμάκων του SF-36 με νόρμες υγιούς ελληνικού πληθυσμού. Παράλληλα, οι ασθενείς απάντησαν με αυτοσυμπλήρωση ένα ερωτηματολόγιο που διερευνούσε πιθανές δυσλειτουργίες όσον αφορά την εικόνα του σώματος, τη σεξουαλικότητα, την απειλή από τη νόσο και την επίδραση της νόσου στην καθημερινότητα. Αποτελέσματα: Η σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής των ασθενών με  καρκίνο του μαστού σχετίζεται αρνητικά με τη μεγαλύτερη ηλικία κατά την έρευνα και τη διάγνωση, τη συνοδό νοσηρότητα, τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος (>30 kg/m2),  την ύπαρξη συμπτωμάτων από το άνω άκρο, την εμφάνιση υποτροπής της νόσου και τις παρατηρούμενες δυσλειτουργίες όσον αφορά την εικόνα του σώματος και τη σεξουαλική ικανοποίηση και ενδιαφέρον . Συγκριτικά με τις νόρμες γυναικών υγιούς αστικού πληθυσμού, παρουσιάζουν στατιστικά σημαντικά χαμηλότερα σκορ στη Σωματική Λειτουργικότητα, το Σωματικό και το Συναισθηματικό Ρόλο. Επιπλέον προκύπτει ότι η διάγνωση της νόσου έχει μια σημαντική μακροχρόνια αρνητική επίδραση στη σεξουαλική ζωή και αντίστοιχα θετική επίδραση στις οικογενειακές σχέσεις, τις διατροφικές συνήθειες και το θρησκευτικό συναίσθημα. Συμπεράσματα: Οι επιζήσασες από καρκίνο του μαστού εμφανίζουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, την εικόνα του σώματος και τη σεξουαλικότητα πέντε και πλέον έτη από την αρχική διάγνωση. Απαιτείται λοιπόν ευαισθητοποίηση εκ μέρους των επαγγελματιών υγείας ώστε να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι όποιες δυσλειτουργίες.Λέξεις Κλειδιά: Σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής, καρκίνος μαστού, μακροχρόνια επιβίωση, εικόνα σώματος, σεξουαλικότητα

_________________
Τα πιο καθαρά αισθήματα βγαίνουν από καθαρές καρδιές.
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης